Primeur Bordeaux 2021

 

Beste klant,
 

De jaargang 2021 heeft het de Bordelese wijnbouwers niet gemakkelijk gemaakt. De moeilijke weersomstandigheden vroegen om harde inspanningen in de wijngaard. Storm, wisselende temperatuurschommelingen, vorst en hagel dienden minutieus beheerst te worden. Gelukkig hebben de châteaux in Bordeaux de laatste jaren belangrijke nieuwe technieken aangewend. De grillen van de natuur worden niet meer met passieve gelatenheid aanvaard maar dagelijks opgevolgd. Waar nodig wordt hard gewerkt aan de bodem en aan zijn biodiversiteit. 


Na twee Covid-jaren waren we opnieuw present in april in Bordeaux voor de jaarlijkse degustaties van alle grote appellaties. Er waren beduidend minder internationale proevers aanwezig dan vorige jaren. Nochtans vinden wij onze aanwezigheid in de meer uitdagende jaren juist zo belangrijk om de correcte keuzes te kunnen maken.


Onze eerste reacties waren voorzichtig. De opbrengsten zijn sowieso beperkt en het bewaarpotentieel zal kleiner zijn dan de majestueuze jaren 2016, 2018, 2019 en 2020. Dit biedt het voordeel op korte termijn van deze jaargang te kunnen genieten. Frisse en speelse wijnen zonder massieve tannines maar sappig en toegankelijk. 
In primeur kopen blijft heel voordelig en interessant.  In bijlage vindt u ons aanbod.  Deze wijnen zijn allen zeer goed geproefd. 


U kunt deze primeurwijnen online reserveren via onze website of telefonisch contact opnemen voor het nodige advies. Andere wijnen niet in deze lijst kunnen wij u eveneens aanbieden. Ook speciale formaten zoals magnums of halve flesjes zijn beschikbaar.

Steeds tot uw dienst,

Sébastien Vandaele en Michel Van Acker
 

Onze selectie primeurwijnen.

Download onze selectie van de primeurwijnen.

Levering van de wijnen is voorzien vanaf eind 2023 tot begin 2024. Bestelling in halve flesjes of magnums is mogelijk mits een minieme meerprijs. Betaling van de factuur geldt als bevestiging van uw bestelling. De vermelde prijzen zijn netto per fles, exclusief en inclusief btw. Eventuele wijzigingen in accijnzen en/of btw worden verrekend bij levering.