Over ons

Wijnhandel Feys is een familiebedrijf met een uitzonderlijk lange traditie. Opgericht in 1822 en het is één der oudste wijnhandels van het land. Na de eerste wereldoorlog in 1918 verhuisde het bedrijf van Diksmuide naar Brugge. Sinds 1966 huist Wijnen Feys in de Raamstraat in Brugge, in de gebouwen en kelders van de toenmalige brouwerij Van Houtryve. Het streekbier ‘Bourgogne des Flandres’ werd hier vele decennia lang ter plaatse gebrouwen.

 

Gedurende 5 generaties heeft de familie Feys hoog kwalitatieve wijnen geïmporteerd, zelf gebotteld en verhandeld, maar toen er geen familiale opvolging was, nam Michel Van Acker in 1992 het bedrijf over. De wijnhandel behield de naam Feys als eerbetoon aan de familie. Sinds de zomer van 2020 staat Sébastien Vandaele mee aan het roer van de onderneming. Sébastien is de neef van Michel en verzekert zo de familiale opvolging van deze traditionele wijnhandel.

De historische kelders in het centrum van Brugge zijn niet enkel een unieke locatie, maar ze bieden ook ideale omstandigheden. Het uitzonderlijke evenwicht tussen vochtigheid en temperatuur zorgt voor een uitstekend bewaarpotentieel.

Wij importeren meer dan 500 verschillende wijnen uit 20 wijnlanden. Elke wijn wordt geselecteerd op basis van zijn identiteit, land, regio, appellatie, klimaat, bodem, druif, jaargang en wijnbouwer. Elk wijn moet zijn typiciteit behouden en perfect in balans zijn. Enkel dan verdient hij zijn plaats binnen ons totaal assortiment.
 

We proberen zoveel mogelijk verschillende stijlen aan te bieden en de plaatselijke cultuur en eigenheid van ieder wijnland te respecteren. Wijn moet ziel en passie uitstralen. Artisanale wijndomeinen waar de wijnbouwer zijn persoonlijke invloed en karakter laat gelden halen het steeds tegenover grote industriële wijnbedrijven.
 

bekijk onze catalogus